Izbornik

Upravni odbor Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu na prijedlog Povjerenstva za dodjelu Godišnje nagrade Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima održanoj 11. prosinca 2006. jednoglasno je donio slijedeću:

O D L U K U

Za znanstvena i umjetnička dostignuća u 2006. godini Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu će nagraditi sljedeće kandidate:

1. LIDIJA BARIŠIĆ iz područja prirodnih znanosti

2. JELENA JARIĆ iz područja prirodnih znanosti

3. MAJA ŠEPELJ iz područja prirodnih znanosti

4. IGOR KARŠAJ iz područja tehničkih znanosti

5.  NINA SKORIN – KAPOV iz područja tehničkih znanosti

6. JASMINA LOVRIĆ iz područja biomedicinskih znanosti

7. ANA-MARIJA DOMJAN iz područja biomedicinskih znanosti

8.  VLATKA ČUBRIĆ ĆURIK iz područja biotehničkih znanosti

9. NINO RASPUDIĆ iz područja humanističkih znanosti

10. HRVOJE KLASIĆ iz područja društvenih znanosti

11. ANNA-MARIA GETOŠ iz područja društvenih znanosti

12. DAVOR PHILIPS za umjetničko ostvarenje.

Nagrade će se dodijeliti na svečanosti u srijedu 20. prosinca 2006. godine u 18 sati u AULI Sveučilišta u Zagrebu, Trg m. Tita 14.

Predsjednik Društva

Prof.emeritus dr.sc. Željko Horvatić

 

 

24.01.2007.

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo nagrađenih mladih znanstvenika
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo mladih znanstvenika koje je Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu nagradilo za njihove uspjehe postignute na raznim područjima znanosti i umjetnosti u 2006. godini. Čestitajući mladim znanstvenicima na dosadašnjim postignućima predsjednik Mesić istaknuo je važnost znanosti za razvoj društva, osobito naglasivši mogućnosti koje bi se mogle otvoriti većom suradnjom znanstvenika i gospodarstvenika kako bi se zaustavio često spominjani «odljev mozgova» u inozemstvo i istovremeno osiguralo mogućnost za redovito praćenje svjetske znanosti. Mladi znanstvenici upoznali su Predsjednika sa svojim znanstvenim ciljevima, ali i poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću, od kojih je pomanjkanje financijskih sredstava za znanstvene projekte najizraženiji. Za područje kemije i biokemije nagrađeni su dr.sc. Lidija Barišić, Jelena Jarić i Maja Šepelj, za strojarstvo dr.sc. Igor Karšaj, za farmaceutsku tehnologiju dr.sc. Jasmina Lovrić, za agronomiju mr.sc. Vlatka Čubrić Čurik, za talijanistiku mr.sc. Nino Raspudić, za suvremenu hrvatsku i svjetsku povijest dr.sc. Hrvoje Klasić, za područje kaznenog prava mr.sc. Anna Maria Getoš te za glazbenu umjetnost mr. Davor Philips. Uz nagrađene mlade znanstvenike u izaslanstvu su bili i predstavnici Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika prof.emeritus dr.sc. Željko Horvatić, prof.dr.sc. Stjenko Vranjican i prof.dr.sc. Đurđa Vasić-Rački.