Izbornik

Ludwig Zettl, Pročelje zgrade opće bolnice, 1859. u kojoj je od 1882. smješten Rektorat Sveučilišta u Zagrebu i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Zgrada je građena od 1857. do 1859. godine uz trošak od 320.000 forinti.

 

 

Upravni odbor Društva na sjednici održanoj 21. veljače 2017. godine, prihvatilo je prijedlog Povjerenstva za dodjelu Godišnje nagrade Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima, odluku o nagrađenima možete pogledati ovdje.

30. ožujka 2017. održana je dodjela Godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2016. godini. Slike sa svečanosti dodijele nagrada možete pogledati ovdje.

Zapisnik i izvještaje sa Skupštine Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu koja je održana 8. veljače 2017. godine, možete pogledati ovdje.

24. tradicionalno čestitanje Božića i Nove godine održano je 22. prosinca 2016. godine u novim prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu u Frankopanskoj 5a . Nakon kratkog obraćanja nazočnima Predsjednika Društva, prof. dr. sc. Davora Derenčinovića, Rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, izaslanika Gradonačelnika Milana Bandića mr.sc. Ivice Lovrića, te izaslanika kardinala Josipa Bozanića, mons. Nedjeljka Pintarića, pjevački zbor Pravnog fakulteta CAPELLA JURIS izveo je nekoliko klasičnih i popularnih melodija; a nakon toga je uslijedio uobičajeni skromni domjenak. Izbor slika sa svečanosti , možete pogledati ovdje.

6. travnja 2016. u organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba, u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, održano je predavanje Prof.emerit.dr.sc. Željka Horvatića s temom "PRIMJENA MEĐUNARODNOG I NACIONALNIH PRAVA U POSTUPANJU PREMA AKTUALNOJ FENOMENOLOGIJI MIGRACIJA U EUROPI".  Naglaske i zaključke iz predavanja, možete pogledati ovdje.