Izbornik

Ludwig Zettl, Pročelje zgrade opće bolnice, 1859. u kojoj je od 1882. smješten Rektorat Sveučilišta u Zagrebu i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Zgrada je građena od 1857. do 1859. godine uz trošak od 320.000 forinti.

 

 

U utorak 7.5.2019. godine u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu održana je Tribina o novom kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje u organizaciji Društva.
Uvodničari su bili DAVOR RAJČIĆ, dipl.iur., Tajnik Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Doc.dr.sc. MATKO GLUNČIĆ s Prirodoslovno matematičkog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, IVO ŠUŠAK, dipl.iur. voditelj Ureda za pravne poslove Sveučilišta u Zagrebu te VILIM RIBIĆ, Glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Tribinom je moderirao Predsjednik Društva, prof.dr.sc. Davor Derenčinović; slike možete pogledati ovdje.

Predsjednik Društva prof. dr. sc. Davor Derenčinović izabran za predsjednika GRETA-e

Na sastanku Skupine stručnjaka za suzbijanje  trgovine ljudima (GRETA ) od 18.-22. ožujka 2019. predsjednik Društva te predstojnik Katedre za kazneno pravo, prof. dr. sc. Davor Derenčinović izabran je za predsjednika ovog visokog tijela Vijeća Europe. GRETA se sastoji od vodećih stručnjaka iz zemalja potpisnica Konvencije Vijeća Europe o suzbijanju trgovanja ljudima. Mandat članova GRETA-e je četiri godine, a predsjednik i podpredsjednici se biraju na dvije godine.

Više informacija na poveznici: LINK

Raspored održavanja predavanja mladih znanstvenika i umjetnika koji su nagrađeni Godišnjom nagradom Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za  2016. godinu, a koja će se održati  u prostorijama Društva , Frankopanska 5a/II kat, Zagreb,  možete vidjeti OVDJE.

6. travnja 2016. u organizaciji Hrvatskog diplomatskog kluba, u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, održano je predavanje Prof.emerit.dr.sc. Željka Horvatića s temom "PRIMJENA MEĐUNARODNOG I NACIONALNIH PRAVA U POSTUPANJU PREMA AKTUALNOJ FENOMENOLOGIJI MIGRACIJA U EUROPI".  Naglaske i zaključke iz predavanja, možete pogledati ovdje.