Izbornik

Ludwig Zettl, Pročelje zgrade opće bolnice, 1859. u kojoj je od 1882. smješten Rektorat Sveučilišta u Zagrebu i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Zgrada je građena od 1857. do 1859. godine uz trošak od 320.000 forinti.

 

 

 

 Poštovane kolegice i poštovani kolege,

1. Provedeni su radovi unutarnje sanacije prostorija oštećenih u potresu i prostorije su sada prikladne za korištenje.

2. Klub se otvara za korištenje s danom 5. listopada 2020. (najava kristian.relkovic@pravo.hr)

3. Sve aktivnosti u Klubu provode se uz strogo poštivanje protu epidemioloških mjera uključujući i držanje razmaka, nošenje vlastitih maski, obvezno mjerenje temperature na ulasku u Klub i upisivanje pri ulasku u klub.
 
Sa štovanjem,

Predsjednik Društva

Prof. dr.sc. Davor Derenčinović
 

Upravni odbor Društva na sjednici održanoj 19. veljače 2020. donijelo je odluku o dodjeli godišnjih nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2019. godini. Odluku možete pogledati ovdje.

18.12.2019. godine održali smo dvadesetsedmo tradicionalno čestitanje Božića i Nove Godine. prisutnima su se obratili predsjednik Društva prof.dr.sc. Davor Derenčinović i prorektor Sveučilišta, prof.dr.sc. Miloš Judaš. Svečanost su upotpunili tri mlada umjetnika, Armand Merle na klaviru, Janko Franković na violončelu te Ema Kalšan na violini. Više o samom čestitanju pogledajte, OVDJE . 

3.12.2019. godine u Palači Dverce održana je svečana akademija Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu povodom 100--te obljetnice djelovanja. Više o samoj proslavi 100-te godišnjice djelovanja Društva pogledajte, OVDJE .

U utorak 7.5.2019. godine u prostorijama Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu održana je Tribina o novom kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje u organizaciji Društva.
Uvodničari su bili DAVOR RAJČIĆ, dipl.iur., Tajnik Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Doc.dr.sc. MATKO GLUNČIĆ s Prirodoslovno matematičkog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, IVO ŠUŠAK, dipl.iur. voditelj Ureda za pravne poslove Sveučilišta u Zagrebu te VILIM RIBIĆ, Glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Tribinom je moderirao Predsjednik Društva, prof.dr.sc. Davor Derenčinović; slike možete pogledati ovdje.

Na sastanku Skupine stručnjaka za suzbijanje  trgovine ljudima (GRETA) od 18.-22. ožujka 2019. predsjednik Društva te predstojnik Katedre za kazneno pravo, prof. dr. sc. Davor Derenčinović izabran je za predsjednika ovog visokog tijela Vijeća Europe. GRETA se sastoji od vodećih stručnjaka iz zemalja potpisnica Konvencije Vijeća Europe o suzbijanju trgovanja ljudima. Mandat članova GRETA-e je četiri godine, a predsjednik i podpredsjednici se biraju na dvije godine.

Više informacija na poveznici: LINK